UPDATES

studeny architekti embeds concrete shell home into hillside of pernek, slovakia

[ad_1]

an underground mountain home

 

Design studio Studeny Architekti has not too long ago accomplished a up to date home within the scenic village of Pernek, Slovakia. Embedded into the earth an enormous plot of land surrounded by the pristine great thing about the Small Carpathians, the Household Home in Pernek embodies the studio’s imaginative and prescient of a easy dwelling present in dialogue with its pure environment.

 

The first goal of this venture was to create a residence that makes use of the contours of the land but in addition harmonizes with the atmosphere. By strategically putting the concrete home beneath a slope under the street, the architects ensured that the residents would have unobstructed views of the alternative forest, permitting them to attach with nature effortlessly. This underground placement additionally freed up the flat portion of the plot, which was reserved for a large, open entrance yard.

studeny architekti embeds concrete shell house into a hillside in pernek, slovakiaphotos © Alex Shoots Buildings @alex.shoots.buildings

 

 

the concrete shell construction by studeny architekti

 

Studeny Architekti constructs its Household Home in Pernek with a singular design component — a monolithic concrete shell with out inner helps. This selection not solely provides structural integrity to the constructing but in addition contributes to its aesthetic attraction. Inside the home, the concrete shell stays uncovered, creating a definite visible function. Nevertheless, the facade opening out towards the south is outlined by its massive glass wall, opening the inside areas broadly outward to gaze onto the wooded mountains past.

studeny architekti house pernek

 

 

contained in the household home in pernek

 

Studeny Architekti organizes the ground plan of its Household Home in Pernek within the form of an isosceles trapezoid, mirroring its longitudinal profile. This distinctive format ends in an inside area that feels open and free-flowing. The home consists of two flooring interconnected by a trendy staircase.

 

The bottom flooring, in direct contact with the backyard, encompasses a multifunctional space housing the lounge, a piece nook, the dad and mom’ bed room, a kitchen with a eating room, and the technical amenities of the home. On the higher flooring, two kids’s bedrooms, a toilet, and an entrance space might be discovered. All of the dwelling areas profit from ample pure mild and are oriented in the direction of the backyard and the forest by way of expansive home windows.

studeny architekti house pernek
the home is constructed as a concrete shell with no inner helps studeny architekti house pernek
full peak glazing opens onto the forest past by way of a trapezoidal body studeny architekti house perneksliding glass doorways fills the underground dwelling with pure breezes and daylight



[ad_2]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *