UPDATES

Shipshape and Refreshed: A Thought of Renovation of an 1898 Cabin on Maury Island

[ad_1]

This week we’re combing via the Remodelista archives for a few of our all-time favourite summer time tales. Right here’s one:

Maury Island, in Washington’s Puget Sound, is small. You’ve seemingly by no means heard of it earlier than, however you’ll have heard of its bigger neighbor, Vashon Island, to which it’s related by way of an isthmus constructed by native owners in 1913. (Earlier than then, the 2 islands have been linked solely throughout low tide.) Each are accessible solely by ferry, the inconvenience of which has stored business development at bay—and that’s how its residents prefer it, together with designer Tim Pfeiffer (of Seattle-based structure and interiors agency Hoedemaker Pfeiffer) and his associate, Matt Carvalho.

The 2 had been trying to find a trip house on the agricultural island for years after they lastly noticed potential, below a layer of peeling linoleum flooring and pink plywood partitions, in a former shipbuilder’s cabin from the late Nineteenth century. Over the course of a yr, Pfeiffer’s design crew led a intestine renovation of the house, stripping layers of varied misbegotten ornamental types from the 1,900-square-foot house and including again in historic attraction—or, to place it succinctly, “eradicating a Nineteen Sixties rambler vibe out of an unique 1898 home,” says Pfeiffer.

In a nod to the cabin’s unique proprietor, the interiors now additionally allude to its roots: The couple’s house is peppered with nautical references—from the delicate (brass {hardware} within the kitchen, a concentrate on the colour blue) to the easy (art work of coastal life and portraits of sailors).

Be a part of us for a tour.

Images by Thomas J. Story, courtesy of Hoedemaker Pfeiffer.

a blue front door references the waterfront views just behind the house. 14
Above: A blue entrance door references the waterfront views simply behind the home.

pfeiffer’s favorite room, the living room with its library wall. th 15
Above: Pfeiffer’s favourite room, the lounge with its library wall. The design crew sourced a mixture of antiques and primitive nautical objects for the interiors.

the cedar paneled walls in every room were painted a soft white for cohesivenes 16
Above: The cedar-paneled partitions in each room have been painted a comfortable white for cohesiveness.

Above: Skilled layering is evidenced in each nook. An early Nineteenth-century set of croquet pegs makes for a sculptural show.

the only element that survived the renovation? the 1950s kitchen cabinets, now 19
Above: The one aspect that survived the renovation? The Nineteen Fifties kitchen cupboards, now painted a gray-blue and appointed with brass {hardware} for a nautical really feel. Formica counter tops (new) additional the outdated beach-cottage story.

salvaged douglas fir planks from second use make up the floors. 20
Above: Salvaged Douglas fir planks from Second Use make up the flooring.

[ad_2]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *