UPDATES

Mixing In Whereas Standing Out: The Duplex, By Atelier ST


Coming into the Duplex brings the idea of ‘powerful on the skin, tender on the within’ to life, unveiling a welcoming, protecting inside outlined by natural shapes and surfaces. “For the undertaking, it was important to create one thing like a shell that communicates a way of security,” Sebastian Thaut outlines their strategy. “To attain a homey really feel, we intentionally labored with clean parts within the inside. We utilized hempcrete insulation, product of hemp fibres combined with lime, and lined it with clay plaster. This materials has a smooth floor and likewise creates a terrific acoustic impact, nearly like in a cave.”

Ascending the steps within the lobby results in the primary ground of the constructing, the place the personal rooms, such because the bed- and loos, are situated. The flooring listed below are crafted from oil-treated, smoked oak that radiates a heat and cosy ambiance. The round motif finds its continuation in custom-made curved arches and passageways and meticulous particulars like drawers and lightweight switches. Inside the principle bed room, a tough concrete wall from the outside makes a reappearance and, within the morning hours, serves as a canvas for the primary sunbeams that filter by means of the alternative window. Thoughtfully chosen furnishings, corresponding to a nightstand created from a easy tree stump, nods to the adjoining forest and connects the outside and inside by means of thematic consistency.

Downstairs, the pure stone Anröchter Grün was chosen for the flooring within the hall, kitchen, and lounge—the areas the place the homeowners additionally welcome their company. The sleek surfaces and the rock’s delicate grey-green hues add magnificence to the realm whereas contributing to a tender inside. The kitchen furnishings, that includes a silky matte moss-green end, picks up on this color scheme and creates a visible connection to the encompassing nature. From right here, a beneficiant and semicircular door leads into the backyard and a lush orchard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *