UPDATES

MEGA Forest by AFA « Panorama Structure Platform


The playground is positioned on the territory of a giant purchasing middle in a residential space of Moscow. Such public areas are an amazing alternative to spend time with household or pals, particularly when it’s troublesome to get to the town middle.

Visiting outlets may be tiring, so after a few hours within the purchasing middle, toddlers and school-age youngsters have to loosen up, whereas dad and mom have to recharge. That’s why we designed a playground that provides a spot for energetic play whereas additionally serving as a sensory house.

The central components are two towers related by a walkway. This creates a closed route the place one can spend a number of time, climbing up, sliding down the slides, and developing with varied methods to beat obstacles. The towers appeal to consideration from afar, inviting folks to the playground, and in addition serve the vital operate of transitioning from the massive scale of the constructing to the human scale.

For the little ones, there’s a spacious sandbox and a climbing wall with a slide. Apparently, not solely toddlers but additionally youngsters climb the wall because it provides view of the whole playground, permitting one to watch what is going on with out actively collaborating. The sandbox is separated from the primary a part of the playground by a wood border, which can be utilized for balancing or as a floor for taking part in with sand, drawing, and object-based video games.

The climbing wall separates a quiet zone for solitude – a form of secret house. Initially, it was not supposed to be practical, nevertheless it turned a pleasing place with a forest environment. Not many individuals find out about it, and it smells good with the scent of pine tree bark.

On this mission, we’re particularly pleased with our wooden work. The climbing components, flooring, and resting areas had been developed in collaboration with our proficient wooden contractor, Mikhail Naimark, which allowed us to concentrate to particulars and discover stunning options. For instance, the structure of the boards on the flooring is itself playful: it signifies the path, turns in some locations, and stops in others. For some components, we launched colour. Normally, we cautiously use this system, preferring pure textures, however on this case, we had been capable of finding harmonious mixtures. Due to brushing, the wooden texture stays seen, including much more magnificence.

The wooden floors “embraces” the playground and serves its essential operate – a spot for relaxation and communication. It additionally serves as a “parking” house for bicycles and strollers. A number of interactive recreation components are additionally positioned on it. Within the night, the playground is illuminated, creating a comfortable and heat environment within the chilly seasons.

Venture Information

Panorama Structure: AFA Group
Design yr: 2019-2020
12 months Constructed: 2021
Producer of playground tools: Richter Spielgeraete 

 

Streetview could present the situation earlier than the intervention

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *