UPDATES

lucas maino fernandez wraps chile residence in latticed hall

[ad_1]

Lucas Maino Fernandez unveils ‘visitor home’

 

Positioned on the Isla Grande de Chiloé in Chile, Lucas Maino Fernandez’s rustic Visitor Home sits on the intersection of private and non-private inside a single construction. Embracing the evolving panorama of rental applied sciences, the undertaking gives its shoppers a brand new stream of financial earnings by offering the chance to share their dwelling area as a visitor lodging. The design resolves this by reworking the construction’s western, northern, and southern facades right into a semi-external hall enveloped by a wood lattice that connects the inside and exterior environments, whereas additionally serving as a unified entrance to each the personal residence and visitor lodging. In the meantime, the remaining facet is left to embrace expansive views of the Chilean panorama.

lucas maino fernandez wraps chile home in latticed semi-external corridor
all pictures courtesy of Lucas Maino Fernandez

 

 

wrapped in pine, it dialogues with its environmental context

 

Visitor Home is sited on a comparatively flat, 5,000 sq. meter plot of land, adjoining neighboring remoted dwellings to its north, south, and west. On its japanese facet, it embraces picturesque views of the inland sea of Chiloé, extending past to the Andes Mountain vary within the continental Chile territory. These geographic situations considerably affect the constructing’s orientation, directing its view in a single course which in flip exposes privateness considerations for each residents and neighbors alongside the three remaining edges of the home. Addressing this, architect Lucas Maino Fernandez has positioned a connective hall that allows inhabitants to work together with their atmosphere, whereas permitting each private and non-private realms to coexist.

 

The design idea proposes a single quantity that rises three meters from the bottom and gives a considerate response to the twin calls for of residential dwelling and visitor lodging. Housing two distinct packages that coexist seamlessly, one third of the Visitor Home holds the personal residential sector, whereas the remaining two-thirds are devoted to the lodgings. Every zone has an unbiased entry level situated on reverse sides, that are joined by the semi-external hall. The visitor part contains two rooms, every with a personal rest room and a communal area built-in with a dwelling, eating, and kitchen space. On the bottom flooring, the design incorporates sensible facilities together with washing amenities, storage areas, and three lined parking spots.

lucas maino fernandez wraps chile home in latticed semi-external corridor
a semi-external hall wraps round three sides of Visitor Home

 

 

The undertaking’s materiality embraces an understated end and rustic aesthetic, wrapped in a semi-translucent envelop comprising IPV pine alongside the facade, and using horizontally and vertically organized pine boards throughout the inside. The flooring function dry brushed pine, and the pillars are crafted from Luma, additional accentuating the natural attraction of the area and exuding a heat and pure ambiance that brings the outside in.

lucas maino fernandez wraps chile home in latticed semi-external corridor
the only quantity rises three meters from the bottom

[ad_2]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *