UPDATES

Leibal — Cotswolds Home


Cotswolds Home is a minimal residence situated in Stourton, United Kingdom, designed by Oliver Leech Architects. The novel constructing replaces a pre-existing bungalow on the expansive 1.1-acre lot, initially supposed as a weekend getaway. The owners, who share a bond with the area people, particularly Andrew’s birthplace, shifted from the bustling metropolis life in London to the peaceable Cotswolds after the Covid-19 pandemic. Oliver Leech was the really helpful architect for the job. He shortly grasped the positioning’s potential, significantly the potential benefits of shifting the home’s alignment from east-west to north-south, permitting the home to soak within the expansive views of the neighboring valley. The design Leech put forth features a low-energy dwelling that not solely facilitates an lively life-style and frequent social engagements but additionally incorporates areas designated for work and rest.

The plan additionally incorporates a garden tennis courtroom, expansive gardens, and an space for a walled backyard to additional entwine the property with the encompassing nature. The Cotswolds Home is outlined by two intersecting pitched volumes, forming an L-shape and clad in native Cotswold stone and larch, topped with zinc and slate roofing. These volumes, known as ‘the barn’ and ‘the wing’, converge at 100 levels, artfully capturing the panoramic view and becoming inside the web site’s triangular confines. The taller quantity makes a press release on the road, whereas the decrease one merges with the panorama, housing half-buried bedrooms. Within the preliminary design, Leech aimed for a sequential revelation of the home. A single massive window disrupts the hand-crafted dry-wall stonework, inciting curiosity whereas sustaining the occupants’ privateness.

The encompassing panorama solely begins to disclose itself as soon as inside, via partially framed views. The bottom ground homes the social areas, that includes a spacious central lounge for internet hosting dinner events and social gatherings. There’s additionally a comfortable library area, visually linked to the lounge via a double-sided wood-burning range. This library is perched above the backyard, offering the next vantage level for views of the backyard and past. Fitted with purple elm bookcases that cover a secret bar, this area is ideal for winding down after dinner. The kitchen, geared up with fashionable facilities, adjoins a hid walk-in pantry making intelligent use of the area beneath the steps.

The kitchen additional extends to a patio, sheltered by the primary ground’s overhang, the place the occupants can dine al fresco, whatever the climate circumstances. The patio, oriented north-west, is ideal for having fun with summer season sunsets and opens onto a walled kitchen backyard the place the homeowners plan to develop their very own meals. Cotswolds Home is designed as a social hub for the homeowners and their visitors, mixing massive gathering areas with personal areas all through the property. The principle bed room suite occupies the primary ground of ‘the barn’, providing a personal haven for Alan and Andrew. The visitor wing is nestled within the hillside beneath the library, providing a discreet retreat. The dwelling areas and out of doors areas are positioned to offer privateness from the village’s most important street and adjoining properties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *