UPDATES

A Sunken Living Room: The Result of a Stunning Home Extension Project

A 1920s British home received a modern rear addition with a sunken living room.

Mulroy Architects has shared photographs of a venture they not too long ago accomplished that included modernizing the inside of a Nineteen Twenties house in Larger London, England, that additionally included the addition of a rear extension.

A 1920s British home received a modern rear addition with a sunken living room.

The temporary was to refurbish and lengthen the higher flooring of the home to maximise bed room house and to optimize the format of the bottom ground, creating two dwelling areas and eating house for 20 company.

A 1920s British home received a modern rear addition with a sunken living room.
A 1920s British home received a modern rear addition with a sunken living room.

The ensuing design has a metal construction with an exterior dealing with brick to match the present house.

A 1920s British home received a modern rear addition with a sunken living room.

Because the rear gardens had been at the next degree than the home, the architects created a sunken dwelling house that may enable for the creation of a mezzanine library overlooking the gardens.

A 1920s British home received a modern rear addition with a sunken living room and mezzanine reading level.

Earlier than seeing the inside, right here’s what the home appeared like throughout the development section.

Construction photo - A 1920s British home received a modern rear addition with a sunken living room and mezzanine reading level.
Construction photo - A 1920s British home received a modern rear addition with a sunken living room and mezzanine reading level.
construction photo 080823 240 02 2
Construction photo - A 1920s British home received a modern rear addition with a sunken living room and mezzanine reading level.

Key to the design of the rear addition is the inclusion of many bookshelves that home the home-owner’s intensive e-book assortment. Hidden behind the TV/bookshelves are stairs that result in the mezzanine.

A 1920s British home received a modern rear addition with a sunken living room and mezzanine reading level.
A 1920s British home received a modern rear addition with a sunken living room and mezzanine reading level.

The mezzanine degree, which overlooks the lounge, has a devoted studying space by the window for views of the backyard.

A 1920s British home received a modern rear addition with a sunken living room and mezzanine reading level.

The kitchen is positioned on the centre of the house with a bespoke desk positioned for each day household eating. The kitchen flows seamlessly right into a a lot bigger eating room that may cater for events and eating.

A dark blue kitchen and an interior filled with books.

A staircase, which connects the assorted ranges of the house, showcases a Bolla chandelier by Christopher Wray.

This staircase, which connects the various levels of the home, showcases a Bolla chandelier by Christopher Wray.
This staircase, which connects the various levels of the home, showcases a Bolla chandelier by Christopher Wray.

In an upstairs bed room, a big sliding window will be opened, with a glass railing for security.

In this modern bedroom, a large sliding window can be opened, with a glass railing for safety.

An identical sliding window is featured within the toilet, which additionally features a double self-importance, a freestanding bathtub, and a black tile mosaic on the wall.

A modern bathroom includes a double vanity, a freestanding bathtub, and a black tile mosaic on the wall.
Images by Will Pryce | Architect and Principal Designer: Mulroy Architects – Andrew Mulroy (Director), John Roberts (Undertaking Architect) | Structural Engineer: Symmetrys | Most important Contractor: Kantec Building | Panorama Contractor: Rosebank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *