UPDATES

A Muted Palette Unifies The Inside Of This Transformed Mid-Century Fashionable Residence

[ad_1]

June 19, 2023

A remodeled Eichler home with a swimming pool.

Gast Architects has despatched us photographs of a transform they accomplished for an Eichler residence within the San Francisco Bay Space, that hadn’t been up to date because it was inbuilt 1955.

Earlier than we check out the ‘after’ photographs, right here’s a glimpse of what the house regarded like earlier than the transform. The house included concrete flooring and wooden partitions, in addition to a dated kitchen and toilet.

'Before' photo of an Eichler home.
'Before' photo of an Eichler home.
'Before' dining room photo of an Eichler home.
'Before' living room photo of an Eichler home.
'Before' kitchen photo of an Eichler home.
'Before' bedroom photo of an Eichler home.
'Before' bathroom photo of an Eichler home.
'Before' bathroom photo of an Eichler home.

The transformed residence revered the general design of the house, with a blue exterior and white roof.

A remodeled Eichler home with a blue exteiror and white roof.

Glass panels cover a courtyard that additionally contains the entrance door, and might be seen from most of the rooms.

A remodeled Eichler home with a courtyard.

Inside, cream-colored terrazzo flooring, mild ceilings, pure wooden, and a muted palette unify the interiors whereas permitting the true influence of the design to be the mountain views.

A remodeled Eichler home with cream-colored terrazzo floor, light ceilings, natural wood, and a muted palette.

A secondary lounge contains the unique hearth, whereas the kitchen is positioned within the adjoining house, and has White Oak cupboards and white counter tops.

A remodeled Eichler home with a fireplace.
A modern light wood and white kitchen.
A remodeled Eichler home with cream-colored terrazzo floor, light ceilings, natural wood, and a muted palette.

A small mud room by the powder room features a built-in bench, coat hooks, and a shelf above.

A small mud room by the powder room includes a built-in bench, coat hooks, and a shelf above.

In one of many loos, Picket tile in a braid sample has been used to create an accent wall within the bathe.

In this modern bathroom, picket tile in a braid pattern has been used to create an accent wall in the shower.

Right here’s a take a look at the ‘earlier than’ and ‘after’ flooring plans that present how the house was given a extra open-plan design.

The 'before' floor plan of a remodeled Eichler home.
The floor plan of a remodeled Eichler home.
Images © Mariko Reed | Architect: Gast Architects | Basic Contractor: Starburst Development | Panorama Architect:  Patrick Haesloop / Website Studio | Structural Engineer:  Daedalus Engineering | Cabinetry & Millwork:  Sturdy Cabinetry

[ad_2]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *